Έχουν ξεκινήσει ήδη οι αιτήσεις για διορθώσεις στα Α21! – Δείτε πως

a21-1Φτάσαμε αισίως στις 10 Σεπτεμβρίου, είκοσι μόλις ημέρες απο το τέλος του μήνα όπου και είναι προγραμματισμένη η πληρωμή της δεύτερης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, κι όμως επίσημα από τον οργανισμό δεν υπάρχει ακόμα καμία ανακοίνωση επί του θέματος των διορθώσεων. Στην αρχή όλοι περίμεναν, και έτσι είχε αφεθεί να εννοηθεί δηλαδή, πως κάποια στιγμή θα ανοίξει το σύστημα για ηλεκτρονική διόρθωση των λαθών και τροποποιήσεις στις αιτήσεις Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο Ο.Γ.Α. (βλ.: Ηλεκτρονικά οι διορθώσεις για το Α21;).

Όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει από τον προηγούμενο μήνα (βλ. σχετικό άρθρο), αυτό μόνο σίγουρο δεν ήταν και όπως αποδείχθηκε τελικά δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική εφαρμογή διορθώσεων αλλά διορθώσεις με αίτηση στον ίδιο τον Ο.Γ.Α.

Αιτία της απόφασης να μην υπάρξει ηλεκτρονική εφαρμογή διόρθωσης είναι κατά κύριο λόγο ο χρόνος που θα χρειαζόταν τόσο για να στηθεί αυτή η εφαρμογή όσο και για να καταλήξουν τελικά οι ίδιες οι διορθώσεις στον Ο.Γ.Α. (Για το… ταξίδι που ακολουθούν τα Α21 έχουν μιλήσει αναλυτικότερα στο παρελθόν. link)

Θεωρητικά, αυτές οι αιτήσεις για διορθώσεις θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα και στους κατα τόπους ανταποκριτές όμως ο οργανισμός, και παρ’ότι οι πληροφορίες τον ήθελαν να ενημερώνει απο τα τέλη Αυγούστου άμεσα τους ανταποκριτές, έχει δείξει πρωτοφανή κωλυσιεργία, με αποτέλεσμα οι ανταποκριτές όχι μονο να μην δέχονται τις αιτήσεις των πολιτών για διόρθωση αλλά να μην ξέρουν καν πως γίνονται αυτές και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί με αποτέλεσμα να μπερδεύουν ακόμα περισσότερο την ήδη μπερδεμένη κατάσταση.

Διορθώσεις γίνονται εδώ και αρκετές μέρες!

Και για να ακριβολογούμε, αιτήσεις για διορθώσεις και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Το πότε αυτές θα περαστούν στο σύστημα είναι καθαρά θέμα του οργανισμού και των υπαλλήλων του κλάδου οικογενειακών επιδομάτων και δεν μπορεί κανένας να γνωρίζει ακριβώς. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως οι αιτήσεις μεταβιβάζονται στο αρμόδιο τμήμα άμεσα, οπότε οι διορθώσεις λογικά έχουν ξεκινήσει, το πότε θα ολοκληρωθούν εξαρτάται σίγουρα κι από τον όγκο των αιτήσεων.

Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να διορθώσει ή να τροποποιήσει το Α21, είναι να μεταβεί στον ΟΓΑ της περιοχής του. Για την Αττική τα κεντρικά του ΟΓΑ βρίσκονται στο κέντρο, στην διεύθυνση: Αβέρωφ 5-7 (κάθετη της Μάρνη, παράλληλη της Γ’ Σεπτεμβρίου, κοντά στο τέρμα των λεωφορείων Β12 & Β8).

Οι αιτήσεις καθως και πληροφορίες για τα επιδόματα δεν δίνονται στο κεντρικό κτίριο αλλά στο ισόγειο δίπλα ακριβώς απο την κύρια είσοδο. ( Υπάρχουν εμφανείς αναρτήσεις »Πληροφορίες οικογενειακών επιδομάτων» στις τζαμαρίες του κτιρίου.)

Εκεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε από τους υπαλλήλους μια αίτηση προς τον κλάδο οικογενειακών επιδομάτων, να την συμπληρώσετε και να την καταθέσετε στο πρωτόκολλο μαζί με τα -κατά περίπτωση- δικαιολογητικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση, και πέρα από όποιο πρόσθετο δικαιολογητικό τυχόν χρειαστεί, απαραίτητη είναι η κατάθεση οικογενειακής κατάστασης και εκτυπωμένης της αρχικής αίτησης Α21.

(υπάρχουν και περιπτώσεις που έγιναν δεκτές αιτήσεις χωρίς το Α21 και μόνο με τον αριθμό του και την ημερομηνία υποβολής, όμως παρ’όλα αυτά να ξέρετε πως το ζητάνε.)

Η διαδικασία διορθώσεων έχει άτυπα ξεκινήσει ήδη λοιπόν (κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει εδώ και μέρες), τουλάχιστον ως προς τις ενέργεις που απαιτούνται από τους πολίτες, ακόμα κι αν ο ΟΓΑ απαξιεί να ενημερώσει επίσημα επ’αυτού ή να εφαρμόσει και να ανακοινώσει διαφορετική διαδικασία.

This entry was posted in Επιδόματα, Ενημέρωση and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Έχουν ξεκινήσει ήδη οι αιτήσεις για διορθώσεις στα Α21! – Δείτε πως

  1. Ο/Η ΕΛΕΝΗ ΚΡΑΝΙΩΤΗ λέει:

    ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΦΟΣ

    • Για τον ΟΓΑ ποιας περιοχής μιλάτε;
      Στα κεντρικά πάντως γίνονται κανονικά δεκτές οι αιτήσεις (εκανα κι εγώ ο ίδιος οπότε το λέω με απόλυτη σιγουριά), οπως και στους κεντρικούς ΟΓΑ της κάθε περιφέρειας.
      Καποιοι στην επαρχία είναι αλήθεια πως έχει αναφερθεί πως εξακολουθούν να μην έχουν ενημέρωση, ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε στον κεντρικό της περιφέρειας όπου ανήκετε.

      • Ο/Η ΕΛΕΝΗ ΚΡΑΝΙΩΤΗ λέει:

        Ευτυχως που εχουμε ενημερωση και εμεις της επαρχιας και εννοω τη Λαρισα.Σας ευχαριστω που απαντησατε ωστοσο θα ηθελα ναρωτησω κατι ακομα αν ειναι εφικτο.Ειμαι μητερα τριων παιδιων και τα δυο πρωτα ανηλικα παιδακια μου ειναι 13 και 14 ετων ειναι απο τον πρωτο μου γαμο, το τριτοαπο το δευτερο.Εδωσα ολα τα προαπαιτουμενα εγγραφα στο λογιστη μου και αυτος κανει το εξης λαθος το ενα παιδι απο τα δυο στοΑ21 μου το βαζει οτι εχω την πληρη διατρφη εγω και το αλλο ο πατεραςτου ενω τα παιδια απο την πρωτη στιγμη ειναι πληρως η επιμελεια και η διατροφη σε εμενα .Τι να κανω χανω 2640 ευρω.αυτοι στον ογα δεν απαντουν λεγοντας δεν ανοιξε το συστημα.Μπορω χειρογραφα να επισπευσω τη διαδικασια με υπευθυνη δηλωση και πως σας παρακαλω δωστε μου μια απαντηση.Ευχαριστω και παλι.ΕΛΕΝΗ