Ηλεκτρονικά οι διορθώσεις για το Α21;

gsisΣε πρόσφατη επικονωνία, μας μέσω επιστολής, με την Γ.Γ. Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και συγκεκριμένα στο ερώτημα για τις διορθώσεις στις αιτήσεις Α21 με λάθη, λάβαμε την επίσημη απάντηση πως διορθώσεις θα γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου από τον Ο.Γ.Α. και μετά από επικοινωνία τηλεφωνική ή έγγραφη με τους δικαιούχους που οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν λάθη ώστε να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ μας ενημέρωσε πως κάποια από τα λάθη (λάθος  ΑΜΚΑ στα τέκνα, λανθασμένη εμφάνιση τέκνων ως έγγαμα κ.λ.π.) θα διοθρωθούν μηχανογραφικά.

Παράλληλα με την επιστολή αυτή, τις ίδιες μέρες είχαμε απευθύνει ανάλογο ερώτημα και στην Γ.Γ.Π.Σ. μέσω της φόρμας επικοινωνίας του taxisnet. Η απάντηση που λάβαμε σήμερα όμως μάλλον θολώνει ξανά το τοπίο παρά ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

gsis

Βάση λοιπόν της απάντησης αυτής, ετοιμάζεται(;) εφαρμογή όπου θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν διορθώσεις μέσω του taxisnet. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει εκ νέου με την Γ.Γ. Πρόνοιας ζητώντας διευκρινίσεις πάνω στο θέμα καθώς είναι πιθανό αυτό να εννοείται όταν στην απάντηση αναφέρεται πως κάποιες διορθώσεις θα γίνουν »μηχανογραφικά». Αυτό που κρατάμε ως δεδομένο λοιπόν είναι πως διορθώσεις θα γίνουν εντός Σεπτεμβρίου. Από ‘κει και πέρα τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο και ακόμα είμαστε εν αναμονή ανακοινώσεων και διευκρινίσεων. Η πιθανότητα για ηλεκτρονικές διορθώσεις, τουλάχιστον κατα περίπτωση, όπως φαίνεται κι απ’ την απάντηση της Γ.Γ.Π.Σ. υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση και μόλις έχουμε επίσημη απάντηση ή ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

This entry was posted in Επιδόματα, Ενημέρωση and tagged , , . Bookmark the permalink.