Επόμενη πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων – Πότε, ποιοι & τι θα πληρωθούν, τι γίνεται με τις διορθώσεις στο Α21;

OGAΜεγάλη σύγχυση έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα από δημοσιεύματα αναφορικά με τις πληρωμές του επιδόματος τέκνων, κι αυτό όχι τόσο λόγο κάποιας ανακρίβειας στα ίδια τα δημοσιεύματα όσο λόγο του μπερδέματος που έχει δημιουργηθεί από τον τρόπο πληρωμής του ίδιου του επιδόματος. Ας δούμε όμως καταρχάς πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή, ποιοι θα πληρωθούν και τι ακριβώς.

Η επόμενη πληρωμή είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 30/9 ενώ υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να καθυστερήσει λίγες μέρες λόγο των απεργιών που γίνονται αυτές τις μέρες από τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πάει πέρα από τις 6/10.

Στην πληρωμή αυτή όσοι έχουν πάρει ήδη την πρώτη (διπλή) δόση θα πληρωθούν την δεύτερη ενώ όσοι δεν έχουν πληρωθεί καθόλου μέχρι στιγμής θα εισπράξουν και τις δύο.

Επειδή όπως είπαμε και στην αρχή, κάποια sites αναφέρουν την επόμενη πληρωμή ως πληρωμή της τρίτης δόσης (κι έτσι είναι στα χαρτιά για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων) να ξεκαθαρίσουμε το εξής:

Θεωρητικά τα επιδόματα δίνονται σε τέσσερις τριμηνιαίες δόσεις, πρακτικά όμως δίνονται σε τρεις, με την πρώτη να περιλαμβάνει ποσό που αναλογεί σε έξι μήνες (δυο δόσεις δηλαδή) για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιέστε αν χάσατε μια δόση όσοι διαβάζετε πως τώρα θα πληρωθεί η τρίτη.

Να σημειωθεί επίσης, πως στον αρχικό σχεδιασμό υπήρχε προγραμματισμένη πληρωμή της πρώτης δόσης και στις 16/9, η οποία όμως, και μετά από αίτημα του ίδιου του Ο.Γ.Α .στο υπουργείο, παραλήφθηκε με το σκεπτικό να υπάρξει περισσότερος χρόνος ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι πληρωμές σε όλους σε αυτή την πληρωμή που θα έρθει.

Τέλος για όσους έχουν λάθη στα Α21 και έχουν καταθέσει αιτήσεις διόρθωσης, οι πληροφορίες μας λένε πως καθοριστικό ρόλο για το αν θα είναι σε αυτή την πληρωμή θα παίξει η εξέλιξη στο θέμα των απεργιών και το κατά πόσο θα προλάβουν οι διορθώσεις αυτές να περαστούν στο σύστημα.
Σχετικά με τις διορθώσεις πάντως, περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες θα έχουμε πιθανότατα την Δευτέρα και αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

This entry was posted in Επιδόματα, Ενημέρωση and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Responses to Επόμενη πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων – Πότε, ποιοι & τι θα πληρωθούν, τι γίνεται με τις διορθώσεις στο Α21;

  1. Ο/Η Ariana Nani λέει:

    emis i alodapi poy exoyme pano apo deka xronia stin ellada to pernoyme to epidoma