Χτύπησε το πρώτο κουδούνι….

images (1)Ήχησαν τα κουδούνια στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια (εντάξει… και στα Νηπιαγωγεία κι ας μην έχουν κουδούνι….)  της χώρας μας σήμερα το πρωί… Αγιασμός έγινε… Αλλά… ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ…

Οι εκπαιδευτικοί όπως φαίνεται ξεκινάνε την νέα χρονιά έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, τα οποία όπως είναι φυσικό μετακυλούν και στις οικογένειες…. Μαγκωμένοι και αγχωμένοι φάνηκαν οι δάσκαλοι και πώς να μην είναι όταν… τους έχουν κάνει άνω κάτω…

Στα περισσότερα σχολεία οι ανακοινώσεις πάνω κάτω… ίδιες… Έλλειψη βιβλίων, έλλειψη εκπαιδευτικών…  αλλά και δύο πολύ βασικά θέματα που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να μας κινητοποιήσουν όλους…. ΧΩΡΙΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ξεκινούν τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα σχολεία της χώρας και ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΑ (σχολικά εννοώ τα πούλμαν που σε κάποιες περιοχές που τα σχολεία καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, τοποθετούσαν οι νομαρχίες και μετά οι περιφέρεις και οι δήμοι μισθωμένα πούλμαν για την μεταφορά των μαθητών και σε πολλές περιπτώσεις οι σύλλογοι γονέων τοποθετούσαν και συνοδούς, με συνδρομή των γονιών)!!!

Θα πρέπει οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να γίνουμε μια γροθιά για το καλό των παιδιών μας… Να οργανώσουμε από κοινού κινητοποιήσεις και μάλιστα ΑΜΕΣΑ !!! Να μην περιμένουμε τα χειρότερα…  γιατί κάποιοι τα φωνάζαμε και πέρυσι και μας είπαν… γραφικούς και βιαστικούς… και τώρα… τα λουστήκαμε !!!

Όλοι οι σύλλογοι γονέων και οι ενώσεις… Όλοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί… Να ενώσουμε τις φωνές μας….

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που θα οδηγήσει στην ανεργία ακόμα πολλές οικογένειες και εκπαιδευτικούς !!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ λεωφορείων… που πιθανόν σε κάποιες περιοχές που δεν έχουν υποδομές (όπως η δική μας εξωτική Αρτέμιδα Αττικής) μπορεί να κοστίσουν μέχρι και ζωές μαθητών !!!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, κάθε είδους… ούτε περικοπές σε αριθμό εκπαιδευτικών, ούτε περικοπές στους μισθούς τους…. Τίποτα… Χρειαζόμαστε χαρούμενους εκπαιδευτικούς για να έχουμε χαρούμενα παιδιά !!!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ !!!

Α… και ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ βρε κουτά !!!

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.